Dalmesso

 

Dalmatinski pršut, panceta i buđola najprepoznatljiviji su i na tržištu najprihvaćeniji Dalmesso proizvodi. Visoko vrijedne bjelančevine i svojstva osigurali su dalmatinskom pršutu prioriet u ponudi među sličnim specijalitetima zastupljenima u ekskluzivnoj ponudi širom svijeta.

Nadomak Splitu, na lokaciji Klis Brdo, izniknuo je Dalmesso, brand s prepoznatljivom ponudom dimljenih, trajnih i polutrajnih suhomesnatih proizvoda. Dalmacija, posebno dalmatinska Zagora, poznati su po kvalitetnim suhomesnatim proizvodima, a izvrsna geografska i klimatska obilježja očitovana u suhom zraku, niskom postotku vlage i pretežno burovitom vremenu, pogoduju dobro znanoj, kvalitetnoj proizvodnji.

 

DALMESSO KROZ POVIJEST

Tradicionalna potrošnja suhomesnatih proizvoda i njihova neizostavnost u turističkoj ponudi, potaknuli su ideju o izgradnji tvornice za proizvodnju pršuta i sličnih proizvoda, osnovanu krajem 1995. godine. Godine 1996. šest je djelatnika započelo proizvodnjom, te je već u prvoj godini rada proizvedeno čak 100 tona suhomesnatih proizvoda.

 

Početna proizvodnja bazirala se na tri trajna suhomesnata proizvoda, tipična za dalmatinsko podneblje – dalmatinski pršut, pancetu i buđolu. Tijekom desetljeća proizvodnje Dalmesso je rastao i razvijao se u skladu s vlastitim mogućnostima, kao i sve većim zahtjevima tržišta i  kupaca.

Prema tradicionalnim receptima dalmatinskih krajeva, originalnim tehnološkim i znanstvenim standardima, uspijevaju se zadovoljiti najviši svjetski tehnološki i ekološki uvjeti u ponudi zdrave hrane. Od samih početaka Dalmesso se ponosi prirodno sušenim proizvodima, koji su dimljeni pod stručnim nadzorom i soljeni morskom soli. Upravo čuvanjem tradicije i korištenjem vrhunske tehnologije u svim fazama zrenja proizvoda postigla se potpuna ujednačenost i standardizacija u proizvodnji, stoga je Damlesso garancija za stalnu kvalitetu prepoznatu i u svijetu.

 

DALMESSO NA VAŠEM STOLU

Dalmesso pršut nadaleko je poznat po svojoj aromi i visokoj kvaliteti. Od pomno biranog svinjskoga buta, soljen morskim soli i sušen dalmatinskom burom, Dalmessov je pršut rađen prema tradicionalnom receptu dalmatinskog kraja u kojem je iznikao. Njegove vrijedne bjelančevine i svojstva osigurali su mu prioritet u ponudi među sličnim specijalitetima zastupljenima u ekskluzivnoj ponudi širom svijeta.

Dalmesso panceta proizvod je dobiven od vrhunskih sirovina s maksimalnim postotkom svinjskoga mesa i minimalnom količinom masnoća, proizvodi se na tradicionalan način, kontroliranim postupkom dimljenja uz pomoć ugrađene tehnike koja omogućava postizanje maksimalnih svojstava ukusa i mirisa.
Dalmesso buđola je suhi svinjski vrat bez kosti, soljen specijalno pripremljenom mješavinom soli i odabranih začina te sušen i dimljen pod prirodnim uvjetima uz kontroliranu fermentaciju, odnosno zrenje.

Dalmesso pečenica naš je prepoznatljiv proizvod, nastao od najkvalitetnijeg dijela leđa mesa svinje. Pečenica, bogata bjelančevinama, soljena je morskom soli, sušena i blago dimljena, kontrolirano fermentirana te se  gotovo tretira kao dijetetski proizvod.

Dalmesso hamburger proizvod je dobiven od mesnate pancete, termički je obrađen, ohlađen i rezan u komade i vakumiran.

Dalmesso kobasice spravljane su od mesa visoke kvalitete uz tradicionalnu recepturu i probrane domaće začine.