Kemija i tehnologija šunki i pršuta

Sunke-i-prsuti-korice-knjige-1102x1600

 

Grupacija Pivac ponosni je generalni sponzor sveučilišnog udžbenika “Kemija i tehnologija šunki i pršuta” autora prof. dr. sc. Dragana Kovačevića. Riječ je o prvoj i jedinstvenoj znanstveno-stručnoj knjizi na nacionalnoj razini iz područja tehnologije proizvodnje, kvalitete i sigurnosti šunki i pršuta. Udžbenik je namijenjen studentima prehrambeno-tehnoloških, biotehnoloških, poljoprivrednih i veterinarskih fakulteta, znanstvenicima te stručnjacima u mesnoj industriji i proizvođačima pršuta i šunki na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

U udžbeniku su implementirani rezultati višegodišnjih istraživanja te najnovija tehnološka dostignuća i znanstveno-stručne spoznaje iz ove vrlo kompleksne tehnologije. Tehnologija proizvodnje šunki i pršuta prikazana je u udžbeniku u cijelosti, od sirovina, tehnologije klanja i prerade, metoda konzerviranja, zrenja, fizikalno-kemijskih, senzorskih i mikrobioloških svojstava do kemijskih, mikrobioloških opasnosti i štetnika te implementacije HACCP-a.

Svečana promocija knjige bit će održana 13. travnja u Dubrovniku, u sklopu manifestacije “Dani hrvatskog pršuta”. Izdavač udžbenika je Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek.

Komentirajte